Fysik

atm, kg og N

10. marts 2007 af Lisa02 (Slettet)
Er dette rigtig:

1 atm = 1 kg = 9,8 N/Kg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af unobuno (Slettet)

nej...
det første (1 atm) er en måling for tryk lig 1013hPa og betyder en atmosfæres tryk altså det tryk atmosfærne laver på dig lige nu (ca... der er lavtryk over landet)
det næste er et massemål og det sidste er en værdi for tyngdeaccelrationen... Du kan ikke sætte lighedstegn mellem noget af det der

Svar #2
11. marts 2007 af Lisa02 (Slettet)

kan man så ikke skrive således, at:

1kg er(=) 9,8 N/Kg

Svar #3
11. marts 2007 af Lisa02 (Slettet)

... men det er kun pr. cm^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2007 af mathon

1 atm = 10,1325 N/cm^2 = 101325 N/m^2 = 101325 Pa =

1013,25 hPa

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2007 af unobuno (Slettet)

#2 nej det kan du ikke. Tyngdekraften påvirker ganske vist et kg med 9,82N eller g=9,82N/kg men det gør ikke at en masseenhed bliver lig med en kraft per masseenhed. du kan sige at F = 1 kg * g = 1kg * 9,82N/kg = 9,82N så kan du se nu passer symbolerne også. det er altid en god ide at tage udgangspunkt i om symbolerne er det samme på begge ligehedstegn

Skriv et svar til: atm, kg og N

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.