Matematik
Vis
11. marts 2007 af
Chabu (Slettet)
Hej
Jeg har fået stillet en opgave som lyder;
Funktionen f er givet ved forskriften
f(x) = x^2+c
hvor c er et reelt tal.
Vis at c = -1
Hvordan gør jeg det?
Jeg har fået stillet en opgave som lyder;
Funktionen f er givet ved forskriften
f(x) = x^2+c
hvor c er et reelt tal.
Vis at c = -1
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
11. marts 2007 af allan_sim
#0.
Du mangler at give oplysninger. Ovenstående er ikke nok til at slutte, at c=-1.
Du mangler at give oplysninger. Ovenstående er ikke nok til at slutte, at c=-1.
Svar #2
11. marts 2007 af Chabu (Slettet)
Hov..
En tangent til grafen for f har ligningen
y= 2x-2
Det er de oplysninger der står i opgaven.
En tangent til grafen for f har ligningen
y= 2x-2
Det er de oplysninger der står i opgaven.
Svar #3
11. marts 2007 af dnadan (Slettet)
løs:
f'(x)=y' så fås skærringspunktet for disse to funktioner(v-værdien, y-værdien findes ved indsættelse i tangentens ligning)
Når du nu har fundet dette punkt, så indsættes punktet i funktionen for f og c isoleres nu
f'(x)=y' så fås skærringspunktet for disse to funktioner(v-værdien, y-værdien findes ved indsættelse i tangentens ligning)
Når du nu har fundet dette punkt, så indsættes punktet i funktionen for f og c isoleres nu
Skriv et svar til: Vis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
