Matematik
Sinus-opgave - er det rigtigt!?
12. marts 2007 af
kenano (Slettet)
I en trekant ABC,
hvori vinkel B er stump, er vinkel A = 21,2 grader, |BC| = 6,9 og |AC| = 14,2
- Beregn vinklerne B og C
Beregn |AB|
Beregn arealet af trekant ABC
Her er mine beregninger.
- sin(B)/14,2=sin(21,2°)/6,9 <=> sin(B)=(14,2*sin(21,2°))/6,9 = 0,7442
sin(B)=sin^-1(0,7742)=48,0915 grader
Vinkel C= 180 grader -21,2 grader -48,0915 grader= 110,709.
- |AB|/sin(110,709)=(6,9)/sin(21,2°) <=> |AB| = sin(110,709)*6,9/sin(21,2)=17,8477
- T=½*b*c*sin(A)
T=½*14,2*17,8477*sin(21,2)=45,8246
Er det rigtigt lavet?
hvori vinkel B er stump, er vinkel A = 21,2 grader, |BC| = 6,9 og |AC| = 14,2
- Beregn vinklerne B og C
Beregn |AB|
Beregn arealet af trekant ABC
Her er mine beregninger.
- sin(B)/14,2=sin(21,2°)/6,9 <=> sin(B)=(14,2*sin(21,2°))/6,9 = 0,7442
sin(B)=sin^-1(0,7742)=48,0915 grader
Vinkel C= 180 grader -21,2 grader -48,0915 grader= 110,709.
- |AB|/sin(110,709)=(6,9)/sin(21,2°) <=> |AB| = sin(110,709)*6,9/sin(21,2)=17,8477
- T=½*b*c*sin(A)
T=½*14,2*17,8477*sin(21,2)=45,8246
Er det rigtigt lavet?
Skriv et svar til: Sinus-opgave - er det rigtigt!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
