Matematik

Differentiering

12. marts 2007 af est (Slettet)
lige et enkelt opklaringsspørgsmål:

når g(x)=ln^2(x) er g´(x) så (1/3) ln^3 (x) ?????


på forhånd tak..

// EST

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2007 af sapiens (Slettet)

æh... ln^2(x) eller ln^3(x) giver ikkr rigtig mening. mener du ln(2^x) eller (ln(x))^2, måske?

Svar #2
12. marts 2007 af est (Slettet)

tjek: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=319730

på forhånd tak.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2007 af sapiens (Slettet)

ok, ud fra sammenhængen kan du se, at ln^2(x) = (ln(x))^2. det er nok en anden måde at skrive det på (som jeg ikke har set før). anyways.
int ln(x)^2/x = 1/3*ln(x)^3 + k
, prøv at differentiere. men det er da et særdeles ubehageligt integrale.

Svar #4
12. marts 2007 af est (Slettet)

Men hvorfor er:
int ln(x)^2/x = 1/3*ln(x)^3 + k

????

I linket skriver man at jeg skal bruge partiel integration hvor jeg skal differentiere (ln(x))^2..

I får lige hele min opgave...:

Bestem ved hjælp af stamfunktioner den eksakte værdi af rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om koordinatsystemets førsteakse..

Jeg har beregnet med til -sqrt(e)+2

f(x)= 1/(2sqrt(x)) * ln(x)


På forhånd tak for hjælpen...

// EST

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Hvorfor i alverden holder du dig ikke til én tråd?

Du skal bare gøre som jeg allerede har skrevet i den anden tråd! Sæt i gang ...

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.