Matematik
Endnu et spørgsmål til diff. ligninger :)
14. marts 2007 af
Fairclough (Slettet)
Opgaven lyder først: Funktionen f, hvor f(0)=2, er løsning til diff.lign dy/dx = 2xe^x
Jeg skal ha' fundet ud af hvordan grafen for f så lyder. Jeg ville mene at man skal finde stamfunktion til 2xe^x, men TI-I kan ikke løse denne opgave, hvilket undrer mig?
Nogen der har en forklaring?
Jeg skal ha' fundet ud af hvordan grafen for f så lyder. Jeg ville mene at man skal finde stamfunktion til 2xe^x, men TI-I kan ikke løse denne opgave, hvilket undrer mig?
Nogen der har en forklaring?
Svar #1
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Har du prøves med:
dy/dx = 2x*exp(x)
Hvis dette ikke virker, så kan den løses i hånden ved brug af partiel intregration...
dy/dx = 2x*exp(x)
Hvis dette ikke virker, så kan den løses i hånden ved brug af partiel intregration...
Svar #2
14. marts 2007 af Fairclough (Slettet)
Okay, der du'r den sgu :)
Mit næste spørgsmål lyder så:
Vha. TI-I får jeg 2xe^x + 2e^x
Løsning i hånden: e^x*2x-2Stfkte^x = 2xe^x-2e^x
Altså, jeg får minus i stedet for plus. Hvor ligger fejlen?
Mit næste spørgsmål lyder så:
Vha. TI-I får jeg 2xe^x + 2e^x
Løsning i hånden: e^x*2x-2Stfkte^x = 2xe^x-2e^x
Altså, jeg får minus i stedet for plus. Hvor ligger fejlen?
Skriv et svar til: Endnu et spørgsmål til diff. ligninger :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
