Matematik

Matematik hjælp

28. marts 2004 af Nn (Slettet)
Håber der en som vil hjælpe mig igang med denne opgave.
Om et rektangel med længden x og bredden y, hvor X > y, oplyses det, at arealet er 15, og at omkredsen er 16.
Beregn længden x og bredden y.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2004 af 404error (Slettet)

Du ved at

x*y=15 (formel for areal)

og

2x+2y=16.

Løs nu disse to ligninger (isolér f.eks. x i den sidste og indsæt i den første - så skal du bare løse en andengradsligning)

Svar #2
28. marts 2004 af Nn (Slettet)

har lige regnet lidt på det..og kan altså ikke få det til at passe. Hvad får man hvis man isolere x i den sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Man får x=8-y

og du får altså arealet udtrykt som x(8-y)=8y-y^2-15=0
Så løser du ligningen.

Svar #4
28. marts 2004 af Nn (Slettet)

Tusind tak for hjælpen..nu får jeg det til at passe. Jeg får x=5 og y=3. Der hvor du har skrevet x(8-y), skal x'et ikke være et y?

Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.