Matematik

opgaven

14. marts 2007 af protein30 (Slettet)
løs ligning (x-1)(x^2-4)=0

løsning: (1-1)(2^2-4)=0 Rigtigt? eller hvad


Tak på forhånden :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af Duffy

Brug nul-reglen

Svar #2
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

hvordan bruger jeg den kan du ikke hjælpe mig please?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Hvis a*b=0, må enten a eller b være lig 0. Det samme gælder i dit eksempel (x-1)(x+2)(x-2)=0 eller a*b*c=0. Derfor er der 3 løsninger, som kan findes ved at sige (x-1)=0 v (x+2)=0 v (x-2)=0

Det er nul-reglen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2007 af me_strix (Slettet)

#3
(x-1)(x^2-4)=(x-1)(x+2)(x-2)

Det er fordi

(x-1)(x+2)(x-2)=(x-1)(x^2-2x+2x-2^2)=(x-1)(x^2-4)

Svar #5
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

kan jeg sige så at løse ligning (x-1)(x^2-4)=0

(x-1)=0 (1-1)=0 og (x-2)=0 (2^2-4)=0 Og (x+2)=0 ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Du skal kun løse (x-1)(x^2-4)=0 eller (x-1)(x+2)(x-2)=0 ikke begge to. Husk på at der står det samme. Det er bare lettest at løse den sidste, da du ellers skal til, at løse en andengradsligning.

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår hvad du mener i #5, men lad mig finde den første løsning for dig.

Du har ligningen:
(x-1)(x+2)(x-2)=0

lad x=1

(1-1)(1+2)(1-2)=0
0*(1+2)(1-2)=0

Det giver altså 0 på begge sider af lighedstegnet, defor er x=1 en løsning til ligningen.

Svar #7
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

me strix, hvordan kan du få (1+2)= 0 og (1-2)=0 og det er den jeg ikke forstår :(

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2007 af me_strix (Slettet)

#7

Det giver heller ikke 0. Men man ganger jo (1+2) og (1-2) med 0, derfor giver det 0. Husk nul-reglen hvis a*b=0 må a eller b være 0.

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Jeg skrev i #6:

0*(1+2)(1-2)=0

Det er det samme som

0*3*(-1)=0

og

0*3*(-1) giver 0, derfor er x=1 en af løsningerne til ligningen.

Skriv et svar til: opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.