Fysik

Hjælp til fysik - Tryk

14. marts 2007 af mads.b (Slettet)
Har fået denne opgave

I et højt måleglas er der 45 cm vand under 20 cm terpentinolie. Beregn trykket på glassets bund, når barometerstanden er 101.5 kPa (oliens densitet er 0.85g/cm)

Jeg har prøvet og bruge formlen p=densitet*højden*tyndeaccelerationen

Men hvad skal man så bruge barometerstanden til?

Håber nogen kan hjælpe

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2007 af QaZZaQ

Lufttrykket presser også ned på terpentinolien og vandet. Så du skal altså lægge dette til.
Så det samlede tryk er summen af vandtryk, terpentintryk og luftryk.

Svar #2
14. marts 2007 af mads.b (Slettet)

ved jeg godt.. Så det er rigtigt det jeg skrev..?

Men hvad skal jeg så bruge barometerstanden til?

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2007 af QaZZaQ

læg den til resultatet med passende enheder.

Svar #4
14. marts 2007 af mads.b (Slettet)

okay så det bliver..

For terpintin olie: P=0.85*0.2*9.82=1,6694kPa
For vand: P=1*0,45*9,82=4,419 kPA

I alt= 1,6694kPa+4,419kPa+ 101,5kPa=107,5884 kPa

Sådan?

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2007 af QaZZaQ

ja

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2007 af QaZZaQ

Eller det vil sige dit resultat bliver rigtigt, men dine mellemregninger er ikke korrekte. tryp er givet ved Newton pr. m^2.
En god ide er at omskrive det hele til SI enheder

Skriv et svar til: Hjælp til fysik - Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.