Fysik

hjææælp til en opgave

28. marts 2004 af vikker (Slettet)
En mikrobølgeovn har effekten 1200 W. Vi sætter et overdækket tyndt bægerglas med 1,00 L vand med temperaturen 15 °C i oven, og tænder den i 2,0 minutter. Vandets temperatur stiger dermed til 32 °C.
Bestem mikrobølgeovnens nyttevirkning

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2004 af riquelme (Slettet)

hvormeget energi har vandet modtaget (E = m·c·ΔT)?

hvormeget energi har mikroovnen leveret? (E = P·t)

nyttevirkningen er forholdet mellem den energi som vandet modtager og den energi som mikroovnen leverer

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2004 af riquelme (Slettet)

E = m·c·deltaT skulle der stå

Svar #3
28. marts 2004 af vikker (Slettet)

hvilke tal skal man så sætte ind????

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2004 af riquelme (Slettet)

tjaa.. prøv med de tal du selv angiver

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2004 af milletrold (Slettet)

jamen jeg mener hvad er c???

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2004 af riquelme (Slettet)

c er specifik varmekapacitet, som er en materialekonstant.. du skal bruge c for vand her, som du kan finde i en databog el. lign.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

så hut jeg visker er c for vand 4.18

Skriv et svar til: hjææælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.