Matematik

Logaritme... :( eksempler..

18. marts 2007 af sabine05 (Slettet)
Jeg laver en emneopgave om eksponentielle udviklinger..
Og er nu kommet til at skulle forklare om logaritme?
Dette har jeg skrevet indtil videre:

Der findes flere forskellige logaritmefunktioner, men den der oftest bruges kaldes for titalslogaritmen. Man kan opløfte et tal i en potens f.eks. 10(3) = 1000. På samme måde kan man anvende logaritmen af et tal og derudfra finde eksponenten.
Eks.
Log(1000) = 3
Log(100)= 2
Log(10) = 1
Log(1) = 0
Osv.
En eksponentiel funktion med grundtallet 10 skrives Y = 10x = X = log y

Jeg har virkelig ingen idé om det er rigtighvad jeg har skrevet der? og hvad jeg ellers kan skrive?
Jeg skal også give et eksempel på hvordan det kan bruges.. og er virkelig gået i stå.. HÅBER I KAN HJÆLPE !

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2007 af Matkaj

Tænk således logaritmen til et tal (logx) er det tal som 10 skal opløftes til for at give tallet.

Dvs. log(x) er det tal hvorom der gælder at
10^log(x) = x

Derfor er log 1000 = 3 for 10^3 = 1000

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af lars7 (Slettet)

0.4=(30*X)^0.5


Skriv et svar til: Logaritme... :( eksempler..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.