Matematik
Opgave i differentialregning
18. marts 2007 af
pdn (Slettet)
Gudaw
Jeg har lige en lille opgave, som jeg gerne vil have noget hjælp til.
"Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives iltunderskudet ved funktionen
f(t)=97,5*t*e^-0,39*t
t = 0
Hvor f(t) møles i mg pr. liter og t er antal døgn efter efter udledningen.
a) På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst."
Jeg går ud fra at man differentiere ligningen og sættes f(t)=0. Men jeg har lidt bøvl ved at løse ligningen.
Håber på der er nogen der kan hjælpe
Jeg har lige en lille opgave, som jeg gerne vil have noget hjælp til.
"Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives iltunderskudet ved funktionen
f(t)=97,5*t*e^-0,39*t
t = 0
Hvor f(t) møles i mg pr. liter og t er antal døgn efter efter udledningen.
a) På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst."
Jeg går ud fra at man differentiere ligningen og sættes f(t)=0. Men jeg har lidt bøvl ved at løse ligningen.
Håber på der er nogen der kan hjælpe
Svar #2
18. marts 2007 af Aubrey (Slettet)
Hvad får du f'(t) til ? Og hvad har du problemer med når du skal løse ligningen ?
Men du har fat i den rigtige medtode...
Men du har fat i den rigtige medtode...
Skriv et svar til: Opgave i differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
