Matematik
Hjælp til matematik!!!!!
19. marts 2007 af
Chingy88 (Slettet)
Hej - jeg vile høre om jeg kunne få hjælp til denne matematikopgave som er på Gymnasieniveau.
Opgaven lyder:
Der er givet funktionen:
f(x) = 1/4*x^3-x^2-x+4
a) Tegn grafen for f, og betsem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.
b) Bestem ligningen for den tangen t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat.
Grafen for f har en anden tangent t2, som også går gennem P
c)Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
Håber at nogen kan hjælpe mig!
Opgaven lyder:
Der er givet funktionen:
f(x) = 1/4*x^3-x^2-x+4
a) Tegn grafen for f, og betsem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.
b) Bestem ligningen for den tangen t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat.
Grafen for f har en anden tangent t2, som også går gennem P
c)Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
Håber at nogen kan hjælpe mig!
Svar #1
19. marts 2007 af Aubrey (Slettet)
a) skæringspunkterne med 1. aksen er alle de punkter hvor y=0 !
og når der står "bestem" i opgaven kan du egentlig bare tegne grafen på lommeregneren og se hvor den skærer x-aksen, du behøver egentlig ikke regne dig frem til det (men det er nok en god idé i det mindste at tjekke efter)...
og når der står "bestem" i opgaven kan du egentlig bare tegne grafen på lommeregneren og se hvor den skærer x-aksen, du behøver egentlig ikke regne dig frem til det (men det er nok en god idé i det mindste at tjekke efter)...
Skriv et svar til: Hjælp til matematik!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
