Matematik

Haster differentiering!!!

19. marts 2007 af elev (Slettet)
hej.

hvordan differentier man

x = 2t - 2sin(t)
y = 2 - 2cos(t)

har virkelig brug for hjælp.

tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2007 af Matkaj

Benyt at der gælder at (f - g)' = f' - g'

Svar #2
19. marts 2007 af elev (Slettet)

så det blir

x = 2 - 2*-cos(t)???



eller har jeg misforstået noget?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Det er forkert
(sin(x))' = cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2007 af Matkaj

Ja cos(t)' = sin(t)' så der er en fortegnsfejl, men ellers rigtigt!

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2007 af Matkaj

#4 mener sin(t)' = cos(t)

Svar #6
19. marts 2007 af elev (Slettet)

okay jeg har differentieret de to funktioner. men de to funktioner afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der et areal. hvordan finder jeg dette areal???

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

du skal benytte det bestemte integrale hvor du tager den graf der ligger øverst og minuser med den der ligger neders

integralet fra a til b af f(x)-g(x) dx

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2007 af mathon

x = 2t - 2sin(t)
y = 2 - 2cos(t)


x' = 2 - 2cos(t)

y' = 0 - 2(-sin(t)) = 2sin(t)

Skriv et svar til: Haster differentiering!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.