Matematik

brøkdel 2

20. marts 2007 af Yasin14 (Slettet)
3/4 del divideret med 1/5 del ... behøver ikke udregning men helst ? ...

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2007 af FredeW (Slettet)

Når man dividerer med en brøk, er det det samme som at gange med den omvendte...

Svar #2
20. marts 2007 af Yasin14 (Slettet)

jamen hvordan hvad giver det ? ...

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2007 af FredeW (Slettet)

Hvad er den omvendte brøk af 1/5?

Svar #4
20. marts 2007 af Yasin14 (Slettet)

Hvad mener du med omvendte er det mon 5/1 dele det kan det jo ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2007 af FredeW (Slettet)

Jo, det er netop 5/1 (eller bare 5).

Hvis du så følger, hvad jeg skrev i #1, har du altså:

3/4*5

Når man ganger en brøk med et helt tal, skal det hele tal gange på tælleren. Hvad giver det så?

Svar #6
20. marts 2007 af Yasin14 (Slettet)

er det så 3/20 del for 5*4

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2007 af FredeW (Slettet)

Tælleren er det øverste tal i en brøk...

I #5 skulle der have stået (3/4)*5

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2007 af mathon

3/4 divideret med 1/5

3/4:1/5 = 3/4*5/1 = 3/4*5 = 15/4

man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte

Skriv et svar til: brøkdel 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.