Matematik
en opgave til...(sandsynlighedsregning)...
29. marts 2004 af
220986 (Slettet)
hey...
er ikke særlig god til disse opgaver, og søger derfor hjælp...
opgaven lyder:
I en periode er kun 70% af alle telefonopkald nået igennem til et omstillingsbord.
a) hvad er sandsynligheden for blandt 20 opkald, at 5 opkald ikke er gået igennem til omstillingsbordet?
b)hvad er sandsynligheden for, at mindst 6 opkald er gået igennem til omstillingsbordet?
c)beregn middelværdien, variansen og standardafvigelsen på antallet af telefonopkald, der ikke er gået igennem til omstillingsbordet?
håber på hjælp, gerne metoden til det...
tak på forhånd
er ikke særlig god til disse opgaver, og søger derfor hjælp...
opgaven lyder:
I en periode er kun 70% af alle telefonopkald nået igennem til et omstillingsbord.
a) hvad er sandsynligheden for blandt 20 opkald, at 5 opkald ikke er gået igennem til omstillingsbordet?
b)hvad er sandsynligheden for, at mindst 6 opkald er gået igennem til omstillingsbordet?
c)beregn middelværdien, variansen og standardafvigelsen på antallet af telefonopkald, der ikke er gået igennem til omstillingsbordet?
håber på hjælp, gerne metoden til det...
tak på forhånd
Svar #2
29. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)
n=20
p=0,7
1-p=0,3
a) brug 1-p og sig: P(X=5)
b) brug p og sig: P(X
c) brug din formelsamling, og find de relevante formler
p=0,7
1-p=0,3
a) brug 1-p og sig: P(X=5)
b) brug p og sig: P(X
c) brug din formelsamling, og find de relevante formler
Svar #3
29. marts 2004 af Brian (Slettet)
Dette er også binamialfordelingen.
Vælg om du vil lade X betegne antal kald ud af 20 om ER gået igennem. Eller om X skal være antal kald ud af 20, som IKKE er gået igennem.
Antalsparameteren n = 20.
p er 0.7 eller 0.3 afhængig af hvordan du vælger X som ovenfor.
Lad os sige, at X betegner antal kald som IKKE er gået igennem. Så er p = 0.30, fordi det er ssh. for at 1 kald ikkegår igennem.
a) P(X = %) = ...brug formel.
b) P(X
c) der findes formler, som bare skal slås op.
Vælg om du vil lade X betegne antal kald ud af 20 om ER gået igennem. Eller om X skal være antal kald ud af 20, som IKKE er gået igennem.
Antalsparameteren n = 20.
p er 0.7 eller 0.3 afhængig af hvordan du vælger X som ovenfor.
Lad os sige, at X betegner antal kald som IKKE er gået igennem. Så er p = 0.30, fordi det er ssh. for at 1 kald ikkegår igennem.
a) P(X = %) = ...brug formel.
b) P(X
c) der findes formler, som bare skal slås op.
Svar #4
29. marts 2004 af 220986 (Slettet)
Kan det passe at opgave a) 0,1788 ...?
hvad med b? forstår den ikke helt...
hvad med b? forstår den ikke helt...
Skriv et svar til: en opgave til...(sandsynlighedsregning)...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
