Kemi
teoretisk udbytte?!
20. marts 2007 af
do-zap (Slettet)
opg lyder:
beregn den teoretiske masse af ståluld(jern)
og udtryk det praktiske udbytte i % af det teoretiske udbytte. %delen tror jeg at jeg har nogenlunde styr på men den anden??
jeg har følgende målinger, hvid ikke om de skal bruges.
ståluld= 0,68g jern(II)sulfid=1,66g
Fe + H2SO4 +7 H2O - H2+ FeSO4•7H2O
alså jeg skal bergene det teoretiske udbytte af jernsulfat.
HJÆLP!!
beregn den teoretiske masse af ståluld(jern)
og udtryk det praktiske udbytte i % af det teoretiske udbytte. %delen tror jeg at jeg har nogenlunde styr på men den anden??
jeg har følgende målinger, hvid ikke om de skal bruges.
ståluld= 0,68g jern(II)sulfid=1,66g
Fe + H2SO4 +7 H2O - H2+ FeSO4•7H2O
alså jeg skal bergene det teoretiske udbytte af jernsulfat.
HJÆLP!!
Svar #1
21. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Se på reaktionsligningen.
1 mol Fe giver 1 mol FeSO4, 7 H2O
Du skal derfor omregne det antal gram Fe du har taget i anvendelse til mol. Hvis dette gier x mol, kan der altså dannes x mol FeSO4, 7 H2O.
Beregn molmassen (Mw) af FeSO4, 7 H2O og beregn massen af x mol FeSO4, 7 H2O i gram. Hermed har du beregnet det teoretiske udbytte af FeSO4, 7 H2O.
Forholdet mellem udbyttet og det teoretiske udbytte er udbyttet i %
1 mol Fe giver 1 mol FeSO4, 7 H2O
Du skal derfor omregne det antal gram Fe du har taget i anvendelse til mol. Hvis dette gier x mol, kan der altså dannes x mol FeSO4, 7 H2O.
Beregn molmassen (Mw) af FeSO4, 7 H2O og beregn massen af x mol FeSO4, 7 H2O i gram. Hermed har du beregnet det teoretiske udbytte af FeSO4, 7 H2O.
Forholdet mellem udbyttet og det teoretiske udbytte er udbyttet i %
Skriv et svar til: teoretisk udbytte?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
