Matematik
Linie parallel med to planer
21. marts 2007 af
Mille37 (Slettet)
Jeg har to planer:
a = 2x + 2y - z - 16 = 0
b = 3x - y - z + 44 = 0
En linje m går gennem punktet C(1,1,2) og har retningsvektor r= (3 , 1 , 8)
Gør rede for at m er parallel med både a og b
a = 2x + 2y - z - 16 = 0
b = 3x - y - z + 44 = 0
En linje m går gennem punktet C(1,1,2) og har retningsvektor r= (3 , 1 , 8)
Gør rede for at m er parallel med både a og b
Svar #1
21. marts 2007 af Madsst (Slettet)
At m er parallel med a og b er det samme som at m er ortogonal på normalvektorerne for a og b. Normalvektorerne for a og b er netop koefficienter foran x, y og z.
Svar #2
21. marts 2007 af Mille37 (Slettet)
Men jeg er bare slet ikke klar over, hvordan jeg viser det?
Svar #3
21. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Du skal bare vise at (2,2,-1) som er normalvektoren for a prikket med (3,1,8) er lig 0 og at
(3,-1,-1) prikket med (3,1,8) er lig nul. Af årsagen som jeg skrev ovenfor.
(3,-1,-1) prikket med (3,1,8) er lig nul. Af årsagen som jeg skrev ovenfor.
Skriv et svar til: Linie parallel med to planer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
