Matematik
Differentiere
22. marts 2007 af
Findus2y (Slettet)
Er der en der vil hjælpe mig med at differentiere denne funktion?:
f(t) = 20 + 150 ln(8t + 1), og evt, forklare hvad I gør:)
f(t) = 20 + 150 ln(8t + 1), og evt, forklare hvad I gør:)
Svar #1
22. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Yes,
Differentier ledvis:
Diff. 1. led = 0. Diff. 2. led = 8*150/(8t+1). Forklaring til 2. led følger.
2. led er en sammensat funktion, hvor ln(y) er den ydre og y=8t+1 den indre. Differentialkvotienten er givet ved kædereglen, (ln(y))'*y' = (1/y)*y' = (1/(8t+1))*8. Til slut skal der ganges med 150, siden (k*f)'=k*f'.
Forstår du?
Differentier ledvis:
Diff. 1. led = 0. Diff. 2. led = 8*150/(8t+1). Forklaring til 2. led følger.
2. led er en sammensat funktion, hvor ln(y) er den ydre og y=8t+1 den indre. Differentialkvotienten er givet ved kædereglen, (ln(y))'*y' = (1/y)*y' = (1/(8t+1))*8. Til slut skal der ganges med 150, siden (k*f)'=k*f'.
Forstår du?
Skriv et svar til: Differentiere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
