Matematik
Funktion
24. marts 2007 af
saif89_dk (Slettet)
Funktionerne f og g har regneforskrifterne:
f(x)= 2x+5 og g(x)= -3x+1
Løs ligningerne:
1)(f/g)(x)=f(-2)
2)(f*g)(x)=g(-3)
Hjælp.....
f(x)= 2x+5 og g(x)= -3x+1
Løs ligningerne:
1)(f/g)(x)=f(-2)
2)(f*g)(x)=g(-3)
Hjælp.....
Svar #1
24. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Du har følgende to ligninger:
(f/g)(x)=f(-2) =>
(2x+5)/(-3x+1)=2*(-2)+5
og
(f*g)(x)=g(-3) =>
(2x+5)(-3x+1)=-3*(-3)+1
Løs disse ligninger, og husk at angive grundmængder, således undgår du, at du får nogle løsninger, som ikke må bruges.
(f/g)(x)=f(-2) =>
(2x+5)/(-3x+1)=2*(-2)+5
og
(f*g)(x)=g(-3) =>
(2x+5)(-3x+1)=-3*(-3)+1
Løs disse ligninger, og husk at angive grundmængder, således undgår du, at du får nogle løsninger, som ikke må bruges.
Svar #2
24. marts 2007 af saif89_dk (Slettet)
ja, men hvordan regne man det.
(2x+5)(-3x+1)= -3*(-3)+1
(2x+5)(-3x+1)= -3*(-3)+1
Svar #3
24. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Gang parentesen ud, og flyt alt over på en af siderne(du vælger selv), dette gøres fordi der er tale om en andengradsligning, denne andengradsligning løses som en hvilken som helst andengradsligning...
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
