Matematik
Tangent til graf, som er løsning til diff. ligning.
27. marts 2007 af
Fairclough (Slettet)
En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = y/(x+y), og grafen for f går gennem punktet P (-2,4).
Jeg skal så bestemme en ligning for tangenten til grafen for i punktet P.
Jeg er desværre helt blank, så kan ikke engang komme med et bud, men ville blive glad for en gang hjælp :)
Jeg skal så bestemme en ligning for tangenten til grafen for i punktet P.
Jeg er desværre helt blank, så kan ikke engang komme med et bud, men ville blive glad for en gang hjælp :)
Svar #1
27. marts 2007 af eightx2 (Slettet)
For at finde ligningen til tangenten skal du bruge et punkt og differentialkvotienten til dette punkt. Du mangler altså at finde f'(-2).
dy/dx er det samme som f'(x).
dy/dx er det samme som f'(x).
Svar #2
27. marts 2007 af sandby (Slettet)
f´(x)= 4/(-2+4)= 2
og så indsætter du i tangentens ligning:
y=f(x)+ f´(x)*(x-X)
y=4+2*(x-(-2))
y=6x+12 ---- Det er tangenten til grafen!!
Sidder selv og læser til terminsprøve i morgen et årigt A-niveau.. :(
og så indsætter du i tangentens ligning:
y=f(x)+ f´(x)*(x-X)
y=4+2*(x-(-2))
y=6x+12 ---- Det er tangenten til grafen!!
Sidder selv og læser til terminsprøve i morgen et årigt A-niveau.. :(
Skriv et svar til: Tangent til graf, som er løsning til diff. ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
