Matematik
TP: Ligning: 400*x*e^-0,2x
27. marts 2007 af
JaXeGF (Slettet)
Hey Alle Matematik Genier :)
Jeg er lige gået kold i en opgave og kunne godt bruge lidt hjælp.
400*x*e^-0,2x for x tilhører [0;20]
Jeg skal finde toppunktet på denne, da jeg skal finde det maksimale salg over en årrække. Har jeg prøvet at differentiere den men jeg kan ikke rigtig få det til at fungere optimalt. Er der ikke en der vil hjælpe mig?
På forhånd tak.
Venlig Hilsen
Jacob
Jeg er lige gået kold i en opgave og kunne godt bruge lidt hjælp.
400*x*e^-0,2x for x tilhører [0;20]
Jeg skal finde toppunktet på denne, da jeg skal finde det maksimale salg over en årrække. Har jeg prøvet at differentiere den men jeg kan ikke rigtig få det til at fungere optimalt. Er der ikke en der vil hjælpe mig?
På forhånd tak.
Venlig Hilsen
Jacob
Svar #1
27. marts 2007 af mia3107 (Slettet)
Jeg har svært ved at forklare hvordan det skal beregnes da jeg regner i et program der hedder TI Interactive, men ligningen har toppunkt i (5,735,759).
Jeg har bare tegnet grafen og fået programmet til at finde toppunktet.
Svar #2
27. marts 2007 af Madsst (Slettet)
den afledte er 400(e^-0,2x)-400x(e^-0,2x)*0,2
=[400(e^-0,2x)][1-0,2x] og da 400e^-0,2 er større end 0 for alle x skal 1=0,2x, så x=5. For at være sikker på at det er et maksimum du har fundet skal du strengt taget også undersøge den dobbelt afledede, som skal være negativ i punktet hvis det skal være maksimum. Men det må du selv rode med.
=[400(e^-0,2x)][1-0,2x] og da 400e^-0,2 er større end 0 for alle x skal 1=0,2x, så x=5. For at være sikker på at det er et maksimum du har fundet skal du strengt taget også undersøge den dobbelt afledede, som skal være negativ i punktet hvis det skal være maksimum. Men det må du selv rode med.
Skriv et svar til: TP: Ligning: 400*x*e^-0,2x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
