Matematik
Diff. ligning driller..
31. marts 2004 af
Riishøj (Slettet)
Hej..
Jeg sider lige og øver mig til terminsprøverne i næste uge..
Er gået pænt meget istå med denne opgave, så lidt hjælp ville være dejligt.
En kegleformet beholder, som er åben foroven, indeholder en væske, der fordamper. Under fordampningen kan væskens rumfang beskrives ved diff. ligningen
dV/dt=-0,1 x V^2/3
Så langt så godt, men hvilket formel skal man bruge som løsning?
Jeg har kigget på y=ce^kx, men V^2/3, og ikke bare V.
På forhånd tak..
Jeg sider lige og øver mig til terminsprøverne i næste uge..
Er gået pænt meget istå med denne opgave, så lidt hjælp ville være dejligt.
En kegleformet beholder, som er åben foroven, indeholder en væske, der fordamper. Under fordampningen kan væskens rumfang beskrives ved diff. ligningen
dV/dt=-0,1 x V^2/3
Så langt så godt, men hvilket formel skal man bruge som løsning?
Jeg har kigget på y=ce^kx, men V^2/3, og ikke bare V.
På forhånd tak..
Svar #1
31. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
Du skal bruge separation af variable.
int(1/V^(2/3))dv = int(-0.1x)dx <=>
int(V^-(2/3))dv = -||-
int(1/V^(2/3))dv = int(-0.1x)dx <=>
int(V^-(2/3))dv = -||-
Skriv et svar til: Diff. ligning driller..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
