Fysik

spænding, strømstyrke etc - bevis hjælp!

30. marts 2007 af arule (Slettet)
Hej

Jeg har:

U = R * I

U = U0 - Ri * I, U0 = Unul og Ri= Ri (i= ubestemt tal her).

Hvordan kommer jeg frem til:

U = (U0 * R)/(Ri + R)

Og

I = U0 / (Ri + R)

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=37255

Svar #2
31. marts 2007 af arule (Slettet)

Jeg kan ikke downloade filen, min computer siger at filen ikke er fundet...

Håber du ser denne besked :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2007 af mathon


...da du ikke kan downloade...

Uo = Ui + Uy

Uo = Ri*I + Ry*I

Uo = I(Ri+Ry)

I = Uo/(Ri+Ry) du ganger med Ry på begge sider

Ry*I = Uo*Ry/(Ri+Ry)

U = Uo*Ry/(Ri+Ry)

Svar #4
01. april 2007 af arule (Slettet)

Hvor får du fra, at U0 = Ui + Uy? (gætter på der skal stå Ri og Ry, men stadig, hvor har jeg det fra? Og ja, skulle aldrig have valgt fysik på b-niveau)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2007 af mathon

Uo er hvilespændingen = summen af spængdingskildens indre spændingsfald og polspændingsfaldet

Uo = Ui + Uy

Skriv et svar til: spænding, strømstyrke etc - bevis hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.