Matematik
Matematik HJÆLP!
03. april 2007 af
wannasarah (Slettet)
hvordan kan jeg bestemme tallet a så linjerne med ligninger x + 2y = 8 og 3x + ay = 5 skærer hinanden i punktet (4,2)
Svar #1
03. april 2007 af Madsst (Slettet)
Du har to linier:
x+2y=8 <=> y=(8-x)/2 og
3x+ay=5 <=> y=(5-3x)/a
Find nu x ved at sætte ligninger lig hinanden.
(8-x)/2=(5-3x)/a => 8a-ax=10-6x => (6-a)x=10-8a =>
x=(10-8a)/(6-a) som skal være lig 4
så (10-8a)/(6-a)=4, hvoraf a findes. Når du har fundet a kan du ved at sætte ind i en af funktioner finde y.
x+2y=8 <=> y=(8-x)/2 og
3x+ay=5 <=> y=(5-3x)/a
Find nu x ved at sætte ligninger lig hinanden.
(8-x)/2=(5-3x)/a => 8a-ax=10-6x => (6-a)x=10-8a =>
x=(10-8a)/(6-a) som skal være lig 4
så (10-8a)/(6-a)=4, hvoraf a findes. Når du har fundet a kan du ved at sætte ind i en af funktioner finde y.
Svar #3
04. april 2007 af Madsst (Slettet)
#2 Det er en usmart måde at gøre det på synes jeg. At skulle gå rundt og huske på så noget giver ingen mening...
Skriv et svar til: Matematik HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
