Matematik
Udregning af en længde
05. april 2007 af
DanniBred (Slettet)
Jeg kan ikke lige gennemskue hvordan denne opgave skal løses..
Jeg har tænkt på noget med proportionale linier, men så mangler vi jo et gradtal..
Er der nogle der kan se sammenhængen?
Til opgaven -->http://peecee.dk/?id=38117
Jeg har tænkt på noget med proportionale linier, men så mangler vi jo et gradtal..
Er der nogle der kan se sammenhængen?
Til opgaven -->http://peecee.dk/?id=38117
Svar #1
05. april 2007 af Madsst (Slettet)
Lad som om det er punkter i et koordinatsystem som skal passes til en linie. Du har fået givet punktet
(0,3) og punktet (3,5), som ligger på en linie. Du skal nu sørge for at punktet (3+5,x) ligger på linien. Linien gennem de to første punkter har hældning (5-3)/3=2/3 og konstantled 3, så y=3+2/3x.
y(8)=3+16/3=25/3, så x må være 25/3 (da kvadrat)
(0,3) og punktet (3,5), som ligger på en linie. Du skal nu sørge for at punktet (3+5,x) ligger på linien. Linien gennem de to første punkter har hældning (5-3)/3=2/3 og konstantled 3, så y=3+2/3x.
y(8)=3+16/3=25/3, så x må være 25/3 (da kvadrat)
Svar #3
06. april 2007 af Madsst (Slettet)
Jeg mente at indsætte x=8 i ligningen y=3+2/3x, fås 25/3. Der er måske lidt bogstavforvirring ovenfor i øvrigt. Jeg bruger både x om den afhængige i ligningen og som den ubekendte. Lidt dumt, men håber du kan overskue det alligevel.
Svar #5
07. april 2007 af DanniBred (Slettet)
Rigtig mange tak for det, det hjalp med forståelsen.. :)
Skriv et svar til: Udregning af en længde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
