Matematik
Isolering - SVÆR
07. april 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hey derude .. :)
Nogen idé til hvordan jeg isolerer X i denne ligning ? tak på forhånd ..
ax = 9x - 3x^2
På forhånd , Mange tak :)
Nogen idé til hvordan jeg isolerer X i denne ligning ? tak på forhånd ..
ax = 9x - 3x^2
På forhånd , Mange tak :)
Svar #1
07. april 2007 af janandersen (Slettet)
Kan omskrives til 3x^2 - 9x + ax = 3x^2 + (a-9)x = 0,
der løses som en 2. gradsligning
der løses som en 2. gradsligning
Svar #2
07. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
Det vil måske gavne dig mest, hvis du på forhånd giver dit bud på hvordan din problemstilling løses. Derefter er der nok for det første flere, der er villige til at hjælpe med opgaven, da det giver en følelse af ikke blot at levere et svar uden det hjælper noget. For det andet er det muligvis nemmere for folk, som vil hjælpe, at se hvor tråden knækker og prøve "at rette op på skaden".
Dog er det også muligt at det gavner mest blot at se resultatet, men så gør opmærksom på det på den ene eller anden måde.
ax = 9x - 3x²
<=> 3x² - 9x + ax = 0
<=> (3x-9+a)x = 0
<=> x = 0 eller 3x - 9 + a = 0
<=> x = 0 eller x = 3 - a/3
Dog er det også muligt at det gavner mest blot at se resultatet, men så gør opmærksom på det på den ene eller anden måde.
ax = 9x - 3x²
<=> 3x² - 9x + ax = 0
<=> (3x-9+a)x = 0
<=> x = 0 eller 3x - 9 + a = 0
<=> x = 0 eller x = 3 - a/3
Svar #3
07. april 2007 af Panthers88 (Slettet)
Ja .. Men det er da ligeså svært .. Kan hellere ikke finde ud af det :S ..
Skriv et svar til: Isolering - SVÆR
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
