Matematik
Stands lige ..
07. april 2007 af
Gold-digga (Slettet)
Jeg kan se at der er en med næsten d samme indlæg, men det hjalp mig ikke rigtigt.
Jeg ved at standselængden for en bil er den vejlængde, bilen tilbagelægger, fra det øjeblik en forhindring opdages, til det øjeblik bilen står stille.
For standselængden bruges udtrykket : s(x)=1/100x^2 + 1/10x. ( x=bilens hastighed i km/t, umiddelbart før forhindringen opdages).
1) Bestem definitionsmængden, dm(s) . ( Ved jeg ik hvordan man gør).
2) Bestem standselængden ved 80 km/t.
3) Hvor meget forøges standselængden, når farten øges fra 80km/t til 100 km/t ?
Hvilket man os kan formulere til bestem s(80+20)-s(80).
Jeg har virkelig brug for hjælp til dem ...!
Jeg ved at standselængden for en bil er den vejlængde, bilen tilbagelægger, fra det øjeblik en forhindring opdages, til det øjeblik bilen står stille.
For standselængden bruges udtrykket : s(x)=1/100x^2 + 1/10x. ( x=bilens hastighed i km/t, umiddelbart før forhindringen opdages).
1) Bestem definitionsmængden, dm(s) . ( Ved jeg ik hvordan man gør).
2) Bestem standselængden ved 80 km/t.
3) Hvor meget forøges standselængden, når farten øges fra 80km/t til 100 km/t ?
Hvilket man os kan formulere til bestem s(80+20)-s(80).
Jeg har virkelig brug for hjælp til dem ...!
Svar #1
07. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
Mener du:
(*) s(x) = (1/100)x^2 + (1/10)x
eller
(**) s(x) = 1/(100x^2) + 1/(10x)
eller hvad?
Som du har skrevet det, er det det første, der gælder. Jeg vil bare lige være sikker.
Hints:
1) Hvad giver bedst mening? Det er bl.a. et spørgsmål om, om hastigheden defineres til at tilhøre de positive reele tal eller de reele tal etc. Hvis du af ovenstående to muligheder (*) og (**) har ment (**), kan x da være 0?
2) x = 80, s(80) = ?
3) Som du selv skriver, s(100)-s(80) = ?
Hvis det ikke hjalp så meget, så skriv igen.
(*) s(x) = (1/100)x^2 + (1/10)x
eller
(**) s(x) = 1/(100x^2) + 1/(10x)
eller hvad?
Som du har skrevet det, er det det første, der gælder. Jeg vil bare lige være sikker.
Hints:
1) Hvad giver bedst mening? Det er bl.a. et spørgsmål om, om hastigheden defineres til at tilhøre de positive reele tal eller de reele tal etc. Hvis du af ovenstående to muligheder (*) og (**) har ment (**), kan x da være 0?
2) x = 80, s(80) = ?
3) Som du selv skriver, s(100)-s(80) = ?
Hvis det ikke hjalp så meget, så skriv igen.
Svar #3
07. april 2007 af Gold-digga (Slettet)
Til 3)
Forøges den bar med 20 km/t ..... ?
Jeg forstår d altså ikke helt.
Forøges den bar med 20 km/t ..... ?
Jeg forstår d altså ikke helt.
Svar #4
07. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
#3 Den hastigheden øges med 20 km/t; fra 80 km/t til 100 km/t. Du skal hertil finde ud af, hvor meget standselængden forøges.
Skriv et svar til: Stands lige ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
