Matematik
MAT. opgaver
08. april 2007 af
saif89_dk (Slettet)
1)Angiv en forskrift for g(f(x)), og bestem defintionsmængden. g(x)= x^2+1 f(x)= rod 3-x
Er den rigtig: g(f(x))= x^2+1*(rod 3-x) kan ikke gå vidre. hjælp
2)bestem f^-1, f(x)= rod 3-x
er den rigtig: y=rod 3-x
y*rod 3-x=3-x
3y-xy=3-x
3y-xy*-x=3-x*-x
3yx^2y=3x
3yx^2y=3x/3
x=3yx^2y
f^-1(x)= 3x^2*x^2
hjælp..............-------
Er den rigtig: g(f(x))= x^2+1*(rod 3-x) kan ikke gå vidre. hjælp
2)bestem f^-1, f(x)= rod 3-x
er den rigtig: y=rod 3-x
y*rod 3-x=3-x
3y-xy=3-x
3y-xy*-x=3-x*-x
3yx^2y=3x
3yx^2y=3x/3
x=3yx^2y
f^-1(x)= 3x^2*x^2
hjælp..............-------
Svar #1
08. april 2007 af mathon
1)
g(f(x)=g(sqr(3-x)) = (sqr(3-x))^2+1 = 3-x + 1 = 4-x
Dm(g(f)) = x</=3
2)
f(x) = y = sqr(3-x)
y^2 = 3-x
x = f^(-1)(y) = 3 - y^2
g(f(x)=g(sqr(3-x)) = (sqr(3-x))^2+1 = 3-x + 1 = 4-x
Dm(g(f)) = x</=3
2)
f(x) = y = sqr(3-x)
y^2 = 3-x
x = f^(-1)(y) = 3 - y^2
Svar #3
08. april 2007 af saif89_dk (Slettet)
jeg er brug for hjælp til den her opgave hvis du kan(mathon)
Jeg skal have omvendt funktion for den her funktion:
y=x^2+1
og løs den her ligning: 18=3,8 kvadratrod(h)
Jeg skal have omvendt funktion for den her funktion:
y=x^2+1
og løs den her ligning: 18=3,8 kvadratrod(h)
Skriv et svar til: MAT. opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
