Fysik

Ligning

08. april 2007 af piter (Slettet)
Sidder lige og er stuck i en opgave
Jeg kender bølgeligningen: v=Lambda*f

v = bølgens hastighed
Lambda = bølgelængden
f = bølgens frekvens

Man skal opstille en ligning ud fra følgende opgave:

Hvilken sammenhæng er der mellem længde, l, af en streng, der svinger med strengens grundtone og grundtonens bølgelængde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2007 af mathon


l = lambda/2

Svar #2
08. april 2007 af piter (Slettet)

Hvilken sammenhæng er der så mellem længden, l, af en streng, der svinger med strengens 8 overtone og 8 overtones bølgelængde?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2007 af mathon

8. overtone

l = 7*lambda/2

Svar #4
08. april 2007 af piter (Slettet)

Vil det forsætte den vej hvis det nu fx. er 15 overtone vil den så hedde l = 13*Lambda/2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2007 af mathon

15. overtone

l = 14*Lambda/2

Svar #6
08. april 2007 af piter (Slettet)

Ups skrev forkert mente også 14 undskyld!

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2007 af mathon

...men ellers rigtigt!!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2007 af mathon

Sorry!!!

BERIGTIGELSE!!!

grundtone: l = lambda/2

1. overtone l = 2*lambda/2

2. overtone l = 3*lambda/2

.........................................

n'te overtone l = (n+1)*lambda/2

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.