Matematik
Sandsynlighed
03. april 2004 af
ks43891 (Slettet)
A producere 3 gange så meget som B
B´s produktion er fordelt således:
1. sortering 80%
2. sortering 15%
3. sortering 5%
Den samlede produktion er fordelt således:
1. sortering 72,5%
2. sortering 18,75%
3. sortering 8,75%
Hvad er sandsynligheden for at en tilfældig varer er 3. sorterign fra A?
Hvad er sandsynligheden for at en 2. sortering vare stammer fra B?
Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
På forhånd tak.
B´s produktion er fordelt således:
1. sortering 80%
2. sortering 15%
3. sortering 5%
Den samlede produktion er fordelt således:
1. sortering 72,5%
2. sortering 18,75%
3. sortering 8,75%
Hvad er sandsynligheden for at en tilfældig varer er 3. sorterign fra A?
Hvad er sandsynligheden for at en 2. sortering vare stammer fra B?
Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
På forhånd tak.
Svar #1
03. april 2004 af riquelme (Slettet)
1) prøv at beregn ssh. for 3. sortering i A (den samlede ssh. for 3. sortering er et vægtet gennemsnit af ssh. i A og B, hvor vægtene er den procentvise andel af produktionen fra A og B).. herefter er den ønskede ssh. produktet af 0.75 (ssh. for at en vare er fra A) og den fundne ssh.
2) her skal du finde en betinget ssh; ssh. for B givet at en vare er 2. sortering.. formlen er P(B | 2sort) = P(B OG 2sort)/P(2sort)
2) her skal du finde en betinget ssh; ssh. for B givet at en vare er 2. sortering.. formlen er P(B | 2sort) = P(B OG 2sort)/P(2sort)
Svar #3
04. april 2004 af Cas_sen (Slettet)
Det er vidst en typeopgave fra 2002 ikke sandt :-)
a)
Vi ved at firmaet A er størst og producerer 3 gange så meget som firmaet B, den samlede produktion må da udgøre firma B’s produktion på 100% + firma A’s produktion på 300%, derfor udgør firma A’s produktion i alt 0,75 og firma B’s produktion 0,25 .
Firma A & B er de eneste producenter af Sand-fodbolde. Vi kender firma B’s fordeling af sortering af Sand-fodbolde, samt den samlede fordeling af Sand-fodboldene for firma A & B. Vi ønsker nu at finde firma A’s fordeling af boldene på 1. , 2. og 3. sortering.
Firma A, 1. sortering:
Vi kender gennemsnittet på 72,5 % og vi ved, at firma A udgør 3 og firma B udgør 1, samt at firma B’s andel af bolde i 1. sortering er 80 %.
(3x+80)/4 = 72,5
<=>
3x+80=290
<=>
3x=210
<=>
x=70
Vi kan derfor udrede at firma A’s andele af bolde i 1. sortering er nødsaget til at være 70 % for at gennemsnittet for den samlede andel af bolde i 1. sortering kan blive 72,5 %.
a) Hvor stor er sandsynligheden for, at en tilfældig udvalgt fodbold fra firmaet A er af 3. sortering?
Svaret er en betinget sandsynlighed, hvor firma A er givet.
P(3.|A) = ( P (3. n A) ) / P(A)
P(3.|A) = 0,075 / 0,75 = 0,1
Dvs. sandsynligheden er 0,1 for at en tilfældig valgt fodbold fra firma A er af 3. sortering.
a)
Vi ved at firmaet A er størst og producerer 3 gange så meget som firmaet B, den samlede produktion må da udgøre firma B’s produktion på 100% + firma A’s produktion på 300%, derfor udgør firma A’s produktion i alt 0,75 og firma B’s produktion 0,25 .
Firma A & B er de eneste producenter af Sand-fodbolde. Vi kender firma B’s fordeling af sortering af Sand-fodbolde, samt den samlede fordeling af Sand-fodboldene for firma A & B. Vi ønsker nu at finde firma A’s fordeling af boldene på 1. , 2. og 3. sortering.
Firma A, 1. sortering:
Vi kender gennemsnittet på 72,5 % og vi ved, at firma A udgør 3 og firma B udgør 1, samt at firma B’s andel af bolde i 1. sortering er 80 %.
(3x+80)/4 = 72,5
<=>
3x+80=290
<=>
3x=210
<=>
x=70
Vi kan derfor udrede at firma A’s andele af bolde i 1. sortering er nødsaget til at være 70 % for at gennemsnittet for den samlede andel af bolde i 1. sortering kan blive 72,5 %.
a) Hvor stor er sandsynligheden for, at en tilfældig udvalgt fodbold fra firmaet A er af 3. sortering?
Svaret er en betinget sandsynlighed, hvor firma A er givet.
P(3.|A) = ( P (3. n A) ) / P(A)
P(3.|A) = 0,075 / 0,75 = 0,1
Dvs. sandsynligheden er 0,1 for at en tilfældig valgt fodbold fra firma A er af 3. sortering.
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
