Matematik

Cirkel

11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)
r^2 = (x-50)^2 + (y-50)^2
r^2 = (x-310)^2 + (y-74)^2
r^2 = (x-443)^2 + y^2

Find forskriften for cirklen.

Kan man godt regne den på grafregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2007 af dnadan (Slettet)

Mener du som parameterfremstilling? Eller hvad mener du helt præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Øhhh ... du har jo forskriften for cirklen!

Svar #3
11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

nej cirklens centrum og radius skal findes

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2007 af dnadan (Slettet)

radius er i alle tilfælde r(idet du ikke har oplyst andet)

Centrum er givet ud fra cirkens ligning:
r^2=(x-a)^2+(y-b)^2

Hvor centrum i cirklen er C(a;b)

Svar #5
11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#4 Ja det ved jeg ! Det ka' være at du kan løse opgaven måske?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2007 af dnadan (Slettet)

#5
Jeg kan skam godt, men nu er det DIG, der har fået til opgave at løse den, så måske var det DIG, der skulle PRØVE først...

Svar #7
11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#6 jeg har prøvet men jeg er gået i stå..

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2007 af dnadan (Slettet)

#7
Hvad er problemet så helt præcist?

Jeg tager nu dette eksempel:
25=(x-3)^2+(y+4)^2
<=>
5^2=(x-3)^2+(y+4)^2

Hvis man nu sammenligner med den generelle formel for en cirkel:
r^2=(x-a)^2+(y-b)^2
Hvor:
r= radius
og a og b er koordinaterne til cirklens centrum, C(a;b)

Hermed bliver radius og centrum for den cirkel, hvis ligning er:
5^2=(x-3)^2+(y+4)^2
:
C(3;-4) og r=5

Håber dette hjalp


Svar #9
11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#8 Tak

Svar #10
11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#8 Jamen du har slet ik løst den. Det er forkert!

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2007 af dnadan (Slettet)

#10
Hvad mener du dog? Den er skam løst...

Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.