Matematik

Hjælp til ligning

11. april 2007 af pededrengen (Slettet)
Hejsa.

Nogle der vil være behjælplige med denne ligning, jeg ønsker at finde værdien af "M".

Mellemregninger(ne) værdsættes meget højt


1,3 M
F(M) = --------------
1 + 0,02 M

På forhånd tak!

Svar #1
11. april 2007 af pededrengen (Slettet)

ups!

prøver igen:

F(M) = 1,3 M / (1 + 0,02 M)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)

er "ligningen" skrevet korrekt op?????????????

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)

det var bedre.. ;-)

når du skriver F(M), mener er det så ment som stamfunktion, eller bare som eks. f(x).
Hvis det er som "alm" funktion, så skal du differentiere f(m), sætte f'(m)=0 og løse ligningen

Svar #4
11. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Er bare en "alm" funktion!

Kan du hjælpe mig lidt videre herfra:

(1 + 0,02M)* M = 1,3M

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)

forkort med M (da der står M på begge sider af lighedstegnet)
og så har du bare en førstegradsfunktion som der ikke skulle være nogle ben i..

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)

M = 15

Svar #7
12. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Takker,

Er bare nysgerrig, men hvordan vil det "se ud", hvis man ganger M ind i parentesen (1 + 0,02M)???

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)

gang M ind i hvert led i parantesen - evt. vha. regnereglen
a*(b+c) = a*b+a*c

Svar #9
12. april 2007 af pededrengen (Slettet)

sidste spg.

hedder det så (M + 0,02M2)

M2 = M i anden

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)

mener du f(x)=M+0,02M^2 eller??

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)

sludder: f(M)=M+0,02M^2

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)

hov, misforstod spørgsmålet!!

ja det er rigtigt som du har skrevet

Svar #13
12. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Altså:

M * (1 + 0,02M) = (M + 0,02M^2)

Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.