Matematik

Hjælp en sproglig med en ligning

04. april 2004 af EpoLulu (Slettet)
Hey.
Jeg håbede på at der var en matematiker, der kunne hjælpe mig med en ligning. Opgaven lyder som følger:

Løs ligningen 2(x-4) = 5-(x+3)

Mit forslag ser således ud:

2(x-4) = 5-(x+3)
2x-8 = 5-x+2
2x-8+8 = 5-x+2+8
2x+x = 5-x+x+2+8
3x = 15
3x/3 = 15/3
x = 5

Hvor er det at jeg har lavet fejlen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

2(x-4)=5-x+3
2x-8=8-x
3x=16
x=16/3

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2004 af ababab (Slettet)

Hey...

Mads^^'s forslag er ikke rigtigt!

det skal gøres sådan her:
2(x-4) = 5-(x+3)
2x-8 = 5-x-3
2x-8 = -x+2
3x = 10
x = 10/3.... c",)


Svar #3
04. april 2004 af EpoLulu (Slettet)

Nu er det ikke for at være utaknemmelig eller noget. Men er I sikre på at jeres resultater er korrekte? Hvis man indsætter facit på x´s plads passer det ikke... Eller er det bare mig???

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2004 af plexine (Slettet)

Hey... det er vist bare dig... 10/3 er det rigtige svar...:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2004 af sontas (Slettet)

når der står - foran en parates skal alt ganges igennem med -1, det er vist der du går galt i byen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

hov - pinligt :)

Svar #7
05. april 2004 af EpoLulu (Slettet)

Mange tak for det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2004 af ababab (Slettet)

Epolulu - - >
hvis du er usikker, så kan indsætte 10/3 ind i din ligning...:
2((10/3)-4)=5-((10/3)+3) <=>
-4/3 = -4/3...

du kan evt. selv regne efter... c",)

Skriv et svar til: Hjælp en sproglig med en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.