Matematik

Hvor går jeg galt henne???

13. april 2007 af pededrengen (Slettet)
Nogle der vil være behjælplige med at fortælle mig hvor jeg går galt henne???

Ligningen lyder:

P = P(1 + 0,7(1-P/10) <--->

P = 1,7P(1-P/10) <--->

P/1,7P = 1-P/10 <--->

0,588-1 = - P/10 <--->

-0,412 * (-10) = P


Ved det skal give 0 og 10!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2007 af Riemann

Af udtrykket

P = P(1 + 0,7(1-P/10)

kan det let ses, at P=0 er løsning.

For at undersøge om der er andre løsninger kan vi for P forskellig fra nul omskrive således:

P = P(1 + 0,7(1-P/10) <=>
1 = 1 + 0,7(1-P/10) <=>
0 = 0,7(1-P/10) <=>
0.7=0.7P/10 <=>
P=10

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2007 af Esbenps

Du mangler en parantes. Jeg går ud fra, den skal være til sidst...

Det går galt allerede i første mellemregning. Du lægger 2 tal sammen (1 og 0,7) selvom de er i to forskellige led. Husk at gange og dividere altid skal udregnes før man lægger til og trækker fra:

P = P(1 + 0,7(1-P/10)) <=>
P = P(1 + 0,7 - 0,7*P/10) <=>
0 = 0,7P-0,7*P^2/10 <=>
0 = P-P^2/10 = P(1-P/10) <=>

P = 0 v 1-P/10 = 0 <=>
P = 0 v P = 10

De sidste resultater fås vha. nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2007 af Esbenps

Øv, et minut for sent :-)

Svar #4
13. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Til Riemann:

Er ikke helt med på hvad du gør lige her:

0 = 0,7(1-P/10) <=>
0.7=0.7P/10 <=>


Kan du evt skære det ud i pap :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2007 af Riemann

ja, det kan jeg:

0 = 0,7(1-P/10) <=>
0 = 0,7-0.7*P/10 <=>
0.7*P/10 = 0.7 <=>
P/10=1 <=>
P=10

Svar #6
13. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Til Riemann:

Tak for svaret, men forstår altså ikke hvordan du opløfter parentesen???

0 = 0,7-0.7*P/10
^
^
???


de ...-0,7*.... er ren volapyk for mig

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2007 af Riemann

Det er bare en generel regneregel (den kaldes Den distributve lov med et fint ord);

a*(b+c)=a*b+a*c

Ved at sætte a=0.7 , b=1 og c=-P/10 fås din ligning.

Svar #8
13. april 2007 af pededrengen (Slettet)

MANGE mange tak, endelig fes den ind på lystavlen!

Skriv et svar til: Hvor går jeg galt henne???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.