Matematik

Ondsvag opg jeg ik fatter

15. april 2007 af Jesper* (Slettet)
Som emnet siger har jeg fået en opg for i min aflevering som jeg ikke fatter noget af.. Hvis nogle orker at kigge på denne vil jeg bli enorm glad..

Lyder således:
I vand stiger trykket med 1 atmosfære for hver 10meters vanddybde. Ved overfladen er trykket 1 atmosfære. Derfor vil trykket stige til 2 atmosfære på 10 meters vanddybde, 3atmosfære på 20meter osv.

Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem tryk og vanddybde..

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af Wrune (Slettet)

du bliver aldig dykker :D

tryk i atmosfære = 1 + (dybde i meter/10)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2007 af dooba (Slettet)

er det ikke bare en lineær sammenhæng?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2007 af mathon

ret linje gennem

(0,1), (10,2) (20,3).......

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2007 af Merit-HB (Slettet)

Hmm det her er mit bud. Der er jo et meget tydeligt forhold mellem tryk og vanddybde. Trykket stiger med 1 for hver gang vanddybden stiger med 10, og man skal tage forhold for at trykket fra starten af er 1 atmosfære. ud fra den tekst du har skrevet ville jeg sige at den her formel beskriver sammenhængen mellem tryk og vanddybde

tryk = vanddybde/10+1

Note: Trykket er beskrevet med enheden atmosfære og vanddybde i enheden meter

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2007 af Wrune (Slettet)

@Merit-HB
forkert... se nu bare hvad jeg har skrevet ... er uddannet dykker.. :D

prøv bare at indsætte vandybde til 0 og se om der kommer 1 bar ud ved dit udtryk...

mvh Wrune

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2007 af mathon


når x er dybden i meter
og
y er trykket i atm

gælder

y = 0,1x + 1

altså svar #1 - skrevet lidt anderledes!!!

Svar #7
15. april 2007 af Jesper* (Slettet)

nåå på den måde.. nu er jeg lidt med.. mange takker

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2007 af Merit-HB (Slettet)

#5 / til Wrune

Jeg har skrevet det præcist samme som du har, og som Mathon senere hen formulerede elegant

For det første var dit svar der overhovedet ikke da jeg begyndte mit svar, så jeg kunne ikke se dit, men vi har jo gjort det samme bortset fra at du har sat +1 i starten, og jeg har sat det til sidst

atm = dybde/10 +1

hvor dybde/10 er en brøk som så får adderet +1, jeg ved ikke om du læste det som dybde/(10+1). Jeg kan også formulerer min formel som

tryk = (vanddybde/10)+1

Skriv et svar til: Ondsvag opg jeg ik fatter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.