Matematik
tre i en
15. april 2007 af
The nørd (Slettet)
sidder med tre opgaver indtil videre som er lidt underlige for mig :) jeg er i gang med at læse til terminsprøve matematik uden hjælpemidler, det er imorgen!!
1. opgave
fun funktion f er bestemt ved
f(x)=ln(4x)-ln(kvadratrod(x))
gør rede for, at forskriften for f kan skrives på formen
f(x)=a*ln(x)+b
og angiv konstanterne a og b
2. opgave
i en orienteret plan er der givet en vektor a med længder 2. En vektor b er bestemt ved b vektor=a vektor+3*vektor a hat
beregn længden af b vektor
bestem tallet t, således at b vektor er ortogonal på t*a vektor+vektor a hat
3.opgave
en kugle har centrum C(2,3,4) og indeholder punktet p(-2,0,4).
bestem en ligning for kuglen..
er r=lægnden af CP vektor så? for så er den nem nok
men de to øverste kan jeg ikke helt finde ud af, og vil blive rigtig glad hvis der er nogen der kunne hjælpe lidt :D
1. opgave
fun funktion f er bestemt ved
f(x)=ln(4x)-ln(kvadratrod(x))
gør rede for, at forskriften for f kan skrives på formen
f(x)=a*ln(x)+b
og angiv konstanterne a og b
2. opgave
i en orienteret plan er der givet en vektor a med længder 2. En vektor b er bestemt ved b vektor=a vektor+3*vektor a hat
beregn længden af b vektor
bestem tallet t, således at b vektor er ortogonal på t*a vektor+vektor a hat
3.opgave
en kugle har centrum C(2,3,4) og indeholder punktet p(-2,0,4).
bestem en ligning for kuglen..
er r=lægnden af CP vektor så? for så er den nem nok
men de to øverste kan jeg ikke helt finde ud af, og vil blive rigtig glad hvis der er nogen der kunne hjælpe lidt :D
Svar #1
15. april 2007 af mathon
1. opgave
f(x)=ln(4x)-ln(kvadratrod(x))
f(x) = ln(4) + ln(x) - ln(x^0,5)
f(x) = ln(x/x^0,5) + ln(4)
f(x) = ln(x^0,5) + ln(4)
f(x) = 0,5*ln(x) + ln(4)
f(x)=ln(4x)-ln(kvadratrod(x))
f(x) = ln(4) + ln(x) - ln(x^0,5)
f(x) = ln(x/x^0,5) + ln(4)
f(x) = ln(x^0,5) + ln(4)
f(x) = 0,5*ln(x) + ln(4)
Svar #2
15. april 2007 af The nørd (Slettet)
jaah det havde jeg også halvt selv tænkt mig frem til!! det første ihvertfald!! men tusind tak!!
Skriv et svar til: tre i en
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
