Matematik

Vektorer i Planen

16. april 2007 af Panthers88 (Slettet)
Hey derude :) ..

Lidt hjælp til følgende opgave ville være dejligt..

En linje l i planen er bestemt ved parameterfremstillingen (xy)=(0,4)+t(4,6)

Bestem afsanden fr punktet A(-1,6) til linjen l .

Mange tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2007 af sigmund (Slettet)

Du kender vel sagtens til formlen for den vinkelrette afstand mellem et punkt og en linje. I den formel indgår linjens hældning a samt dens skæring med y-aksen, b. Af parameterfremstillingen ses, at b=4 og at a=6/4=3/2.

Forstår du?

Svar #2
16. april 2007 af Panthers88 (Slettet)

Ja . Men har ikke formlen .. Det er det der er problemet :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2007 af Riemann



hvor punktet har koordinaterne (x1,y1) og linien har ligningen ax+by+c=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2007 af Riemann

Ignorer de to "br"'er....

Formlen kan i øvrigt findes i din formelsamling/bog er jeg sikker på!

Svar #5
16. april 2007 af Panthers88 (Slettet)

Hehe.. den findes ikke der, da det er 2. g's pensum ..

Men kan den også bruges med vektorer?

tak for hjælpen ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2007 af sigmund (Slettet)

#5,

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kurver.html , Afstand mellem punkt of linie. Læg mærke til, hvordan formelen udledes.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2007 af Riemann

Du skal først gøre som det er foreslået i #1 og derefter bruge #3

Skriv et svar til: Vektorer i Planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.