Matematik
Hjælp til 1 mat. opg jeg ikke forstår
18. april 2007 af
nadia0 (Slettet)
OPDATERER
Nogle der kan hjælpe mig med denne opg som jeg ikke kan overskue..
Om en medicin oplyser lægemiddelkataloget at den biologiske halvtid (halveringstid) er mellem 35 og 40 timer.
* Hvad er ifølge den oplysning den minimale og den maksimale procentdel af lægemidler der er tilbage i kroppen efter 3 døgn?
Nogle der kan hjælpe mig med denne opg som jeg ikke kan overskue..
Om en medicin oplyser lægemiddelkataloget at den biologiske halvtid (halveringstid) er mellem 35 og 40 timer.
* Hvad er ifølge den oplysning den minimale og den maksimale procentdel af lægemidler der er tilbage i kroppen efter 3 døgn?
Svar #1
18. april 2007 af dnadan (Slettet)
For halveringstiden 35 timer:
Først findes k:
T½=ln(2)/k => 35=ln(2)/k <=> k=ln(2)/35
Hermed kender du nu halveringskonstanten.
Dette indsætted nu i den generelle formel:
A(t)=A(0)*exp(-kt)
Hvor A(0) sættes til 100%
Hermed bliver den minimale procentdel af lægemidlet:
A(3*24)=100%*exp(-ln(2)/35 *72) = 24.0291%
Det er samme fremgangsmetode med anden del, prøv du nu selv, at regne den...
Først findes k:
T½=ln(2)/k => 35=ln(2)/k <=> k=ln(2)/35
Hermed kender du nu halveringskonstanten.
Dette indsætted nu i den generelle formel:
A(t)=A(0)*exp(-kt)
Hvor A(0) sættes til 100%
Hermed bliver den minimale procentdel af lægemidlet:
A(3*24)=100%*exp(-ln(2)/35 *72) = 24.0291%
Det er samme fremgangsmetode med anden del, prøv du nu selv, at regne den...
Skriv et svar til: Hjælp til 1 mat. opg jeg ikke forstår
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
