Matematik

matematik: et hurtigt spørgsmål...

07. april 2004 af Jordbær (Slettet)
Hvis en ting er lavet af 150 kg jern og jeg får oplyst at jerns massefylde i kg/m3 = 7900.

betyder det så at 1 kg jern har en masse på 7900?

og i såfald er tankens masse så: 150kg*7900??

håber der er nogen der kan hjælpe..
mvh

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Masse = vægt, dvs. 1 kg jern har massen 1 kg.

Svar #2
07. april 2004 af Jordbær (Slettet)

hvorfor står der så:

Jern: massefylde i kg / m3 = 7900?

jeg forstår det ikke rigtigt.... :-\\

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det er fordi 1 m^3 jern vejer 7900 kg.
Og 1 cm^3 jern vejer 7900 g.

Svar #4
07. april 2004 af Jordbær (Slettet)

nårh.. msåke blander jeg masse og massefylde sammen..(?)

hvordan kan jeg så renge dens masse ud?
er det bare: 150*7900?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det kommer an på rumfanget. Du skal kende rumfang og massefylde for at finde massen.

Svar #6
07. april 2004 af Jordbær (Slettet)

jeg kender ikke rumfanget af den.

men opgaven lyder: hvor meget energi tappes af lagertanken?

jeg får oplyst at tanken på 150 kg afkøles fra 85 grader til 30 grader.

formelen: E=m*c*T
M=?
c=540j/kg*c
T=55 grader

hvordan kan jeg finde dens massa?

Svar #7
07. april 2004 af Jordbær (Slettet)

er dens masse bare 150 kg så? (syns bare det er lidt mærkeligt at der står Jerns massefylde i kg / m3 = 7900 -og jeg så ikke skal bruge det til noget...?)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Ja, massen er bare vægten, altså 150 kg. Hedder din bog Orbit 1? Der skal du være opmærksom på, at man tit får ligegyldige oplysninger for at se, om folk ved, hvad de skal bruge, eller ej.

Svar #9
07. april 2004 af Jordbær (Slettet)

Nej den bog har jeg ikke.. men har bare fået udleveret ark

men mange tak for hjælpen :oD

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det var så lidt. Når man har tid, kan man jo ligeså godt hjælpe andre. Jeg er også glad for selv at kunne få hjælp her på Studieportalen.

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2004 af emul0c

mbipsen skrev:
Det er fordi 1 m^3 jern vejer 7900 kg.
Og 1 cm^3 jern vejer 7900 g.

Jeg tror du har regnet forkert et sted, for en kubikcentimeter jern vejer ikke næsten 8 kg. jeg tror du mangler at dividere med tusind, altså at 1 cm^3 jern vejer 7,9 g.

Svar #12
07. april 2004 af Jordbær (Slettet)

#11
ok, tak skal skal du ha!

bliver det så:
formelen: E=m*c*T
M=150kg*7,9
c=540j/kg*c
T=55 grader

E=(150*7,9)*540*55 = 35194500 J

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Du skal ikke bruge massefylden.

massen m=150 kg

- altså masse ER vægt, så

E=m*c*t=150kg*540J/(kg*C)*55C=4455000J = 4,455 MJ

Svar #14
07. april 2004 af Jordbær (Slettet)

ok, det hele blev bare lidt forvirrende med de 7,9 g....

MEN du skal virkelig ha mange tak for din tid og toldmodighed!! ;-)

sleep tight!

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det var så lidt. I lige måde :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. april 2004 af Butcher_hik (Slettet)

Jo altså du har en ting der vejer 150 og er 85 grader og afkøles til 30 ?
Så skal du bare bruge E=m*c*deltaT

Og det er jo nemt nok du skal ikke skrive formlen om eller noget så det er bare:

M=150 kg
C=ehm..hurtigt opslag..452j/kg*K
deltaT=55c
så=>
150kg*452j/kg*K*55C=3729000 j afgiver den.

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. april 2004 af Butcher_hik (Slettet)

mbipsen ved ikke hvor du har din c for jern, men den er forkert... :S!

Svar #18
07. april 2004 af Jordbær (Slettet)

#17
der står på mit ark at jerns varmekapacitet i J/kg/°c er 540

men takker! jeg tror jeg endelig har forstået det nu... :~)

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. april 2004 af Butcher_hik (Slettet)

#18 okay men i min blå databog (helt ny, tror nu nok den passer) står der 452 j/kg*K...men brug du hellere den der er oplyst så... ;)

Og så lige en ting igen..specifik varmekapacitet er ikke j/kg/c det er j/kg*K...:P

Svar #20
08. april 2004 af Jordbær (Slettet)

oki doki! (men igen står der på mit ark: J/kg/°C... men det er sikkert fordi det er noget gammelt hø min lærer har givet...)

Ak, nu skal vi ha noget søvn.... Godnat og takker igen ;)

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.