Matematik
Liniær sammenhæng
19. april 2007 af
Cort7 (Slettet)
Har lidt problemer med en opgave her.
opgave 2:
Olsens kat vil kun spise Whiskas, og spiser hver dag en bestemt mængde. På en måned spiser katten 20 dåser mad.
A) Fremstil en graf, der viser antal dåser y af kattemad i afhængighed af tiden x målt i dage.
B) Opskriv en ligning for grafen.
Har så tegnet en graf for det. Skal så bruge formlen for en liniær sammenhæng.
Har valgt disse tal.
y1 = 2 y2= 16
x1= 3 x2= 20
Men at konstantleddet giver 4 giver ingen mening. Nogen der kan hjælpe. Her er mine udregninger.
a = (y2-y1)/(x2-x1)
a = (16-2)/(24-3) = 0,666
b = y1 – a • x1
b = 2 – 0,666 • 3 = 4
= 0,666 + 4
opgave 2:
Olsens kat vil kun spise Whiskas, og spiser hver dag en bestemt mængde. På en måned spiser katten 20 dåser mad.
A) Fremstil en graf, der viser antal dåser y af kattemad i afhængighed af tiden x målt i dage.
B) Opskriv en ligning for grafen.
Har så tegnet en graf for det. Skal så bruge formlen for en liniær sammenhæng.
Har valgt disse tal.
y1 = 2 y2= 16
x1= 3 x2= 20
Men at konstantleddet giver 4 giver ingen mening. Nogen der kan hjælpe. Her er mine udregninger.
a = (y2-y1)/(x2-x1)
a = (16-2)/(24-3) = 0,666
b = y1 – a • x1
b = 2 – 0,666 • 3 = 4
= 0,666 + 4
Svar #1
19. april 2007 af de_gale (Slettet)
Hvis du har tegnet grafen, har du jo allerede b (aflæs). Og b må nødvendigvis være 0, da katten har spist 0 dåser på 0 dage...
Svar #2
19. april 2007 af Cort7 (Slettet)
Ja har tegnet grafen. Vil de så sige at jeg bare skal undlade udregningerne for B og sige den giver
=0,66 + 0
?
=0,66 + 0
?
Svar #3
19. april 2007 af peberdelfinen (Slettet)
Du skal sørge for at din graf, når du tegner den skærer i 0,0... Så skulle du også gerne få det i udregningen... Ellers er der noget helt galt:)
Skriv et svar til: Liniær sammenhæng
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
