Matematik

Matematik hjælp

08. april 2004 af sTn (Slettet)
Hvordan løser jeg følgende opgave?

1) F(x) kvrod(x^2+2)


2) Hvordan tager jeg monotoniforhold på denne opgave?
2) f'(x) x^4-3
x^4

Der er en brøkstreg mellem tælleren og nævneren.
Jeg regner med at jeg skal tage monotoniforhold udfra tælleren, men hvordan tager man monotoniforhold af en 4.gradsligning?


Svar #1
08. april 2004 af sTn (Slettet)

I 2) skulle der stå (x^4-3):x^4, men i stedet for divisionstegnet skal der være en brøk streg, kunne bare ikke lige finde ud af at lave sådan en :)

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg kan ikke se, hvordan det bliver en 4. gradsligning.

f(x) = √(x^2 + 2)

f'(x) = x
__________
√(x^2 + 2)

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Ups, der gik kuk i tegnsætningen:

√ er en kvadratrod

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2004 af erdos (Slettet)

mbipsen har ret...

f'(x) = x / kvad(x^2+2)

Denne sættes lig nul. Hvis en brøk skal være nul, skal tælleren være nul. Dvs. at x sættes lig nul og så skal du bare tænke på definitionsmængden, og opgaven er så næsten løst...

Svar #5
08. april 2004 af sTn (Slettet)

Det er 2 forskellige opgaver jeg spørger om hjælp om, undskyld hvis det ikke fremgår helt så klart.
Opgave 1) f(x) F(x) kvrod(x^2+2)
og
Opgave 2) (x^4-3):x^4

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2004 af erdos (Slettet)

Hvad skal du så i opgave 1?

I 2'eren sætter du til at starte med tælleren lig nul og kigger på definitionsmængde. Så er næste skridt en fortegnslinie...

Svar #7
08. april 2004 af sTn (Slettet)

Opgave. 1 find f'(x). Er syg så det er lidt svært at lave matematik. Glemmer at skrive noget ting ^^

Opgave 2. ok

Svar #8
08. april 2004 af sTn (Slettet)

Opgave 2. Skal jeg bare starte med at finde definitionsmængden ok. Kan man godt det når det er en 4.gradsligning?

Brugbart svar (1)

Svar #9
08. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

Jeg tror faktisk du har en formel i din bog om at differentere:
kvrod(x^2+2)

hvilken matbog har du?...så kan jeg måske fortælle dig hvilken side du skal kigge på....

jeg kan godt fortælle dig hvad resultatet er men du skal lige selv prøve;)


Svar #10
08. april 2004 af sTn (Slettet)

Matematik bog B. Går på HHX

Svar #11
08. april 2004 af sTn (Slettet)

Kan ikke lige umiddelbart finde den formel nogle steder, i min bog

Brugbart svar (1)

Svar #12
08. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

2)
hvis du skal finde f'(x) udfra at
f(x)= kvrod(x^2+2)

så skal du vel bruge regnereglen for diff af en sammensat funktion.

(f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x)

... det er vel bedre at kunne regne det end at slå det op... medmindre det var det her der skulle slås op...eller *S*

Brugbart svar (1)

Svar #13
08. april 2004 af erdos (Slettet)

kyllerylle ---> svaret er så postet tidligere i tråden. Men kodeordet er sammensat funktion.

#8 Ja, du skal jo udelukke de x, hvor nævneren giver 0.

Brugbart svar (1)

Svar #14
08. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)


... hmm... det var 1) men wtf...

Svar #15
08. april 2004 af sTn (Slettet)

Grunden til at jeg ikke kunne finde ud af opgaven var at jeg ikke vidste hvordan jeg skulle gribe den kvrod an. Aner ikke hvad jeg skal med den.

Svar #16
08. april 2004 af sTn (Slettet)

F(x) kvrod(x^2+2)

Indre; g(x)= x^2+2
g'(x)= 2x
Ydre: h(x) = kvrod(x)
h'(x) = 1:(2kvrod(x^2+2))

Noget lignende det her ikke???

Brugbart svar (1)

Svar #17
08. april 2004 af erdos (Slettet)

jo, bortset fra at du har sat g(x) ind ved h'(x) (sidste linie). Der skulle naturligvis bare stå x, hvis du differentierer funktionen h(x) = kvad(x)

Brugbart svar (1)

Svar #18
08. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

der er altså en anden regneregel der siger: f(x)=kvadr(x)
f`(x)=1/(2*kvadr(x))

håber I ka se hvad jeg mener....

Brugbart svar (1)

Svar #19
08. april 2004 af erdos (Slettet)

Det giver ingen mening, det du siger. Det er for det første ingen regneregel!

Brugbart svar (0)

Svar #20
08. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

man skal da slet ik bruge sammensatfunktion.....som sTn gør i #16

Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.