Matematik
Lille ekspotentiel funktion
22. april 2007 af
MrJonas (Slettet)
En person udsættes for radioaktiv stråling i en periode på 30 døgn. Den strålingsdosis, personen modtager pr. tidsenhed, kaldes dosishastigheden og er bestemt ved:
d(t) = 300*e^-0,0255*t
hvor t (døgn) er tiden regnet fra periodens begyndelse, og d(t) er dosishastigheden.
Beregn den samlede strålingsdosis, som personen modtager i løbet af de 30 døgn.
Svar:
Hvad skal man gøre? jeg tænker at der står dosishastigheden er givet ved d(t) , så jeg kan jo ikke sætte t = 30 ind i formlen, men hvis jeg så forsøger at integrer får jeg et minus integrale, og strålingsdosisen kan vel ikke være negativ? :S
d(t) = 300*e^-0,0255*t
hvor t (døgn) er tiden regnet fra periodens begyndelse, og d(t) er dosishastigheden.
Beregn den samlede strålingsdosis, som personen modtager i løbet af de 30 døgn.
Svar:
Hvad skal man gøre? jeg tænker at der står dosishastigheden er givet ved d(t) , så jeg kan jo ikke sætte t = 30 ind i formlen, men hvis jeg så forsøger at integrer får jeg et minus integrale, og strålingsdosisen kan vel ikke være negativ? :S
Skriv et svar til: Lille ekspotentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
