Matematik
antal elev
22. april 2007 af
kurdish20 (Slettet)
hej
der strå i min opg at
udvikling i antallet af elever der har valgt 9 klasse på efterskole i perioden 2000-2003 kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen
Y=6410*1,06^x
hvor y er antal i 9 klasse på efterskole og x er antal år efter 2000.
a hvad fortæller tallene 6410 og 1,06 om antal elever i klasse på efterskole
er det sådan
6410 er ialt elever og 1,06 er procentten
b hvormange elever var der i 9 kl på efterskolei 2004 ifølge modellen?
kommenter modellen når det oplyses at antallet af elever i 2004 var 8118
Y=6410*1,06^48092
der strå i min opg at
udvikling i antallet af elever der har valgt 9 klasse på efterskole i perioden 2000-2003 kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen
Y=6410*1,06^x
hvor y er antal i 9 klasse på efterskole og x er antal år efter 2000.
a hvad fortæller tallene 6410 og 1,06 om antal elever i klasse på efterskole
er det sådan
6410 er ialt elever og 1,06 er procentten
b hvormange elever var der i 9 kl på efterskolei 2004 ifølge modellen?
kommenter modellen når det oplyses at antallet af elever i 2004 var 8118
Y=6410*1,06^48092
Svar #2
22. april 2007 af Esbenps
Tallet 6410 er antallet af elever, der er i 2000. Det ser man let, idet f(0) = 6410*1,06^0 = 6410.
Tallet 1,06 er den procentsats, som angiver stigningen af elever pr. år. Dvs. at hvert år kommer der 6% (0,06) flere elever...
Ja, din metode til udregning af antal elever i 2004 er korrekt. Du har dog lavet en tastefejl. Det er
f(4) = 6410*1,06^4 = 8092.
Du har sat et 4-tal for meget ind :-)
Tallet 1,06 er den procentsats, som angiver stigningen af elever pr. år. Dvs. at hvert år kommer der 6% (0,06) flere elever...
Ja, din metode til udregning af antal elever i 2004 er korrekt. Du har dog lavet en tastefejl. Det er
f(4) = 6410*1,06^4 = 8092.
Du har sat et 4-tal for meget ind :-)
Skriv et svar til: antal elev
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
