Matematik

indfør betegelser + mål

23. april 2007 af blomst89 (Slettet)
En træklods skal være lige så høj som den er bred men 4 gange så lang som den er bred.

a) infør passende betegelser og indfør en formel for klodsens overfladeareal.

b) man ønkser at klodsen skal have et rumfang på 32. Bestem klodsens mål således at dette er udfyldt.

Kan slet ik finde ud af opgaven så håber nogen kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2007 af Esbenps

a)
Hvis nu vi kalder kassens bredde for b, højde for h og længde for l, så har du, at

h = b (dens højde og bredde er ens)
l = 4*b (længden er 4 gange dens bredde)

Prøv nu at opskrive kassens overflade areal. Du har 6 forskellige sider, som hver udregnes som den ene side gange den anden side.

b)
En kasses rumfang er givet som højde*bredde*længde. Du ved, at højden = b, længden = 4*b, bredden = b, så du får så et udtryk for rumfanget ved at gange disse sammen. Sæt så dette lig 32 og løs ligningen mht. b.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2007 af Riemann

lad højden være givet ved x

Bredden er derfor også x.

længden bliver 4x

Herefter er det bare at addere alle sidernes arealer. Det må blive noget i retning af

4*4x*x+2*x*x=16*x^2+2*x^2

(to endeflader med areal x^2 og 4 længdeflader hver med areal 4*x^2)

Skriv et svar til: indfør betegelser + mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.