LaTeX
Tilføje captions til tabeller
23. april 2007 af
Sentinox (Slettet)
Hej med jer.
Er der nogen der har erfaring med at tildele "captions" altså tabeltekster og tabelnumre til tabeller?
Hvis jeg f.eks. har denn tabel i mit dokument:
\begin{center}
\begin{tabular}{|l|l|} \hline
OVERSKRIFT1 & OVERSKRIFT2\\ \hline
TEKST1 & TEKST2 \\ \hline
\end{tabular}
\end{center}
Er det da muligt at tilføje en "tabeltekst" og en label?
Jeg har endvidere opdaget funktionen "\listoftables", som jeg antager kan liste mine tabeller antaget at jeg får ovenstående til at virke, på linie med en liste over figurer.
Håber der er en kyndig sjæl derude...
//Sentinox
Er der nogen der har erfaring med at tildele "captions" altså tabeltekster og tabelnumre til tabeller?
Hvis jeg f.eks. har denn tabel i mit dokument:
\begin{center}
\begin{tabular}{|l|l|} \hline
OVERSKRIFT1 & OVERSKRIFT2\\ \hline
TEKST1 & TEKST2 \\ \hline
\end{tabular}
\end{center}
Er det da muligt at tilføje en "tabeltekst" og en label?
Jeg har endvidere opdaget funktionen "\listoftables", som jeg antager kan liste mine tabeller antaget at jeg får ovenstående til at virke, på linie med en liste over figurer.
Håber der er en kyndig sjæl derude...
//Sentinox
Svar #1
23. april 2007 af Eva D. (Slettet)
Jeg har ikke selv prøvet, men prøve at se s. 149n - 150ø i http://www.imf.au.dk/system/latex/bog/version3/beta/ltxb-2007-03-30-19-32.pdf , der bliver det vist gennemgået. Jeg tror dog, at den er en float, men så kan du bruge pakken float med argumentet [H] ved float position, så skulle den blive der. Det er dog ikke god LaTeX-praksis. Henvis i stedet for.
Svar #2
24. april 2007 af sigmund (Slettet)
Ved at placere
\begin{center}
\begin{tabular}{|l|l|} \hline
OVERSKRIFT1 & OVERSKRIFT2\\ \hline
TEKST1 & TEKST2 \\ \hline
\end{tabular}
\end{center}
i et table-miljø, bliver tabellen til en "float", som du kan skrive en tekst til samt inkludere i 'list of tables'.
\begin{center}
\begin{tabular}{|l|l|} \hline
OVERSKRIFT1 & OVERSKRIFT2\\ \hline
TEKST1 & TEKST2 \\ \hline
\end{tabular}
\end{center}
i et table-miljø, bliver tabellen til en "float", som du kan skrive en tekst til samt inkludere i 'list of tables'.
Skriv et svar til: Tilføje captions til tabeller
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
