Matematik
En der vil hjælpe....
27. april 2007 af
-susanne- (Slettet)
Jeg har store problemer med denne opgave. Kan ikke se hvordan jeg skal løse den. Håber der er en der vil hjælpe.
Sammenhængen mellem diameter og højde for visse træer kan beskrives ved modellen Y=21,4*x^0,631
Hvor x (meter) er træets diameter 1,5 meter over jorden, og y (meter) er træets højde.
Et bestemt træs diameter er over en periode vokset med 40%.
a) hvor mange procent højere er dette træ blevet?
Hmm... skal jeg sætte 1,5 ind på x plads? og måske så gange dette resultat med 40 procent?
På forhånd tak...
Sammenhængen mellem diameter og højde for visse træer kan beskrives ved modellen Y=21,4*x^0,631
Hvor x (meter) er træets diameter 1,5 meter over jorden, og y (meter) er træets højde.
Et bestemt træs diameter er over en periode vokset med 40%.
a) hvor mange procent højere er dette træ blevet?
Hmm... skal jeg sætte 1,5 ind på x plads? og måske så gange dette resultat med 40 procent?
På forhånd tak...
Svar #1
27. april 2007 af -susanne- (Slettet)
Måske gik der et lys op for mig da jeg sad og skrev dette indlæg.
Jeg er kommet frem til dette; Y=21,4*1,5^0,631
Y=27,64
27,64*40/100=11,06%
Er det rigtig?
Jeg er kommet frem til dette; Y=21,4*1,5^0,631
Y=27,64
27,64*40/100=11,06%
Er det rigtig?
Svar #2
27. april 2007 af mathon
f(x) = 21,4*x^0,631
f(1,4x) = 21,4*(1,4x)^0,631 = 21,4*1,4^0,631*x^0,631
f(1,4x) = 1,4^0,631*[21,4*x^0,631]
f(1,4x)/f(x) = 1,4^0,631*[21,4*x^0,631]/[21,4*x^0,631]
f(1,4x)/f(x) = 1,4^0,631 eller skrevet
f(1,4x)/f(x) = 1,4^0,631/1, hvoraf
[f(1,4x)-f(x)]/f(x) = [1,4^0,631-1]/1
[f(1,4x)-f(x)]/f(x) = [1,4^0,631-1] = 0,236536
[f(1,4x)-f(x)]/f(x) = 23,6536%
f(1,4x) = 21,4*(1,4x)^0,631 = 21,4*1,4^0,631*x^0,631
f(1,4x) = 1,4^0,631*[21,4*x^0,631]
f(1,4x)/f(x) = 1,4^0,631*[21,4*x^0,631]/[21,4*x^0,631]
f(1,4x)/f(x) = 1,4^0,631 eller skrevet
f(1,4x)/f(x) = 1,4^0,631/1, hvoraf
[f(1,4x)-f(x)]/f(x) = [1,4^0,631-1]/1
[f(1,4x)-f(x)]/f(x) = [1,4^0,631-1] = 0,236536
[f(1,4x)-f(x)]/f(x) = 23,6536%
Skriv et svar til: En der vil hjælpe....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
