Matematik
2 ubekendte
28. april 2007 af
tralalalala (Slettet)
jeg skal finde frem til b ved en potensfunktion, hvor en bruger skrev at man gør således
b = f(x)/x^a
og så har jeg sat y1 ind på f(x)'s plads og x1 ind på a's plads giver det ikke mening?
og så ser den sådan ud
b = 230/x^30
og hvordan finder man x for ikke at sige b?
b = f(x)/x^a
og så har jeg sat y1 ind på f(x)'s plads og x1 ind på a's plads giver det ikke mening?
og så ser den sådan ud
b = 230/x^30
og hvordan finder man x for ikke at sige b?
Svar #1
28. april 2007 af The nørd (Slettet)
du skal ikke sætte x1 ind på a's plads, men du burde få oplyst mindst to punkter
Svar #2
28. april 2007 af mathon
"hvordan finder man x?"
spørgsmålet burde være:
"hvordan finder man a?", da x er en variabel.
som #1
ganske rigtigt påpeget
"du burde få oplyst mindst to punkter"
(x1,y1) og (x2,y2)
og sammenhængen
er
a = [log(y2)-log(y1)]/[log(x2)-log(x1)]
lig med hældningskoefficienten i en dobbeltlogaritmisk afbildning.
når du så har a i y = b*x^a
kan b beregnes
af
b = y1/(x1^a) eller b = y2/(x2^a)
Skriv et svar til: 2 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
