Matematik
Beregning af spids vinkel!
29. april 2007 af
ElectrcBoogie (Slettet)
Ja, jeg har følgende funktion:
f(x)=ln(x^2+4)
Funktionen har en tangent i punktet P(2,f(2)), som har tangentligningen: y=½x-½+ln(8) !
Men hvordan beregner jeg den spidse vinkel, som tangenten danner med førsteaksen?
f(x)=ln(x^2+4)
Funktionen har en tangent i punktet P(2,f(2)), som har tangentligningen: y=½x-½+ln(8) !
Men hvordan beregner jeg den spidse vinkel, som tangenten danner med førsteaksen?
Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)
Du ved at hældningstallet for linien er ½. Hvis du forlænger linien til skæring med aksen, så kan du jo indtegne en retvinklet trekant, hvor du kender forholdet imellem de to kateter: for hældningstallet finder du jo netop ved at dividere et stykke på y-aksen med det tilsvarende stykke på x-aksen..
du kan så skrive at tan(vinklen) = ½
og bruge arctangens
du kan så skrive at tan(vinklen) = ½
og bruge arctangens
Svar #4
29. april 2007 af holretz (Slettet)
arctangens er det omvendte af tangens også kaldet tan^-1 o.l. kommer an på hvordan din lommeregner ser ud. Den fungerer på nøjagtig samme måde som sin^-1 og cos^-1 bare med tangens istedet for...
Svar #5
29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Okay, så man siger altså tan^-1(½) = 26,5 grader. Er det korrekt?
Skriv et svar til: Beregning af spids vinkel!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
