Matematik
Potenser :D
29. april 2007 af
2raan (Slettet)
jeg forstår ikke denne opgave.. Den er lidt underlig.. :S
Jeg har fået en tabel som ser således ud:
x, 1.00, 2.00, 3.00, 4.00, 5.00
Y, 1.80, 5.09, 9.35, 14.40, 20.12
* Løs ligningen, f(y) = 15, grafisk og ved beregning
* Løs ligningen, f(y) = 12, grafisk og ved beregning.
. Jeg skal hermed finde den bedste potensudvikling som passer til de punkter der. Hvordan i guds navn gør jeg dette.. :S :S ..
Hilsen Meget forvirret 2raan..
Jeg har fået en tabel som ser således ud:
x, 1.00, 2.00, 3.00, 4.00, 5.00
Y, 1.80, 5.09, 9.35, 14.40, 20.12
* Løs ligningen, f(y) = 15, grafisk og ved beregning
* Løs ligningen, f(y) = 12, grafisk og ved beregning.
. Jeg skal hermed finde den bedste potensudvikling som passer til de punkter der. Hvordan i guds navn gør jeg dette.. :S :S ..
Hilsen Meget forvirret 2raan..
Svar #1
29. april 2007 af 2raan (Slettet)
Og de der ligninger som jeg skal løse. Dem fatter jeg ´heller ikke noget af. kan ikke se hvordan den hænger sammen med opgaven..
Svar #2
29. april 2007 af mathon
potensregression på lommeregner
giver:
y = f(x) = 1,799861*x^1,499916
f(x) = 15 = 1,799861*x^1,499916
15 = 1,799861*x^1,499916
15/1,799861 = x^1,499916
x = [15/1,799861]^(1/1,499916).......
giver:
y = f(x) = 1,799861*x^1,499916
f(x) = 15 = 1,799861*x^1,499916
15 = 1,799861*x^1,499916
15/1,799861 = x^1,499916
x = [15/1,799861]^(1/1,499916).......
Svar #4
30. april 2007 af KayDP (Slettet)
du har formentlig en graf lommeregner, som kan udregne funktioner ud? ... du skal bare indsætte x og Y, så du får en funktion...
ifølge #2 er denne funktion f(x) = 1,799861*x^1,499916 ...
så kan du regne f(x)=15 ud ved at bruge solve, evt...
ifølge #2 er denne funktion f(x) = 1,799861*x^1,499916 ...
så kan du regne f(x)=15 ud ved at bruge solve, evt...
Skriv et svar til: Potenser :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
