Matematik

rødder og faktoriséring

29. april 2007 af affekaida (Slettet)
er det nogle søde mennesker derude, som kunne skrive udregningsproccesen til de nedstående opgave, ville uden tvil hjælpe at se fremgangsmåde.

på forhånd mange tak :D

Funktionen f er givet ved forskriften:
f(x)= x^3-x+6 over x^2-x-6
Bestem rødderne i nævnerpolynomiet som i tællerpolynomiet
Faktorisér tæller og nævner og forkort brøken.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af janandersen (Slettet)

Hvis rødderne i nævneren er r1 og r2, så kan nævneren faktoriseres til (x-r1)(x-r2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af mathon

f(x)= x^3-x+6 over x^2-x-6

f(x) = (x^3-x+6)/(x^2-x-6)....tæller har roden -2
og nævner har rødderne -2 og 3,
hvorfor

f(x) = [(x+2)(x^2-2x+3)]/[(x+2)(x-3)]......

Skriv et svar til: rødder og faktoriséring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.